#emc | Logs for 2010-08-21

[00:04:38] <theorb> theorb is now known as theorbtwo
[02:32:51] <NTU> Who wants to do me an enourmous favor? I've spent roughly 7 hours working on adding RTAI 3.8 (latest) and EMC 2.4.3 to several linux distros (using packages) and if somebody has ncurses and screen installed, or qt3, you could save me roughly 2 hours, by spending a few minutes. If you are interested, let me know. keep in mind this is for other users, not me personally.
[02:45:45] <NTU> Ah, nevermind. I just figured out a shortcut :) Sorry.
[04:08:10] <alex_chally> ok, installing emc round 2
[04:08:20] <alex_chally> hopefully the replacement hard drive is not DOA as well
[04:15:33] <alex_chally> yes, it is official
[04:15:42] <alex_chally> EMC is easier to install on a harddrive that works, then one that does not
[04:21:31] <Jymmm> Hit Crap Depot. The first round extension j box doesn't fit on the existing as the mounts are different. Undo all the wiring I did and hit Crap Depot. Grab another box, wire things up, install one screw, the other fscking hole isn't threaded?!?!?!?!?!?!?! Do I have a 10-24 tap OF COURSE NOT!!! FSCK THIS SHIT grab the 10-32 chuck it up, and tap the son of a bitch anyway! Oh, now the gasket wants to play hide and seek! line it back up, put in th
[04:21:31] <Jymmm> e damn screw and I'm finally done
[04:28:13] <alex_chally> hmm, these atoms are the way to go
[04:28:33] <alex_chally> even watching youtube videos while installing updates, max base period jitter is 15000
[04:28:40] <alex_chally> can't beat that for $75
[04:33:40] <Jymmm> what ya get for $75?
[04:37:27] <alex_chally> Jymmm, an intel D510
[04:37:32] <alex_chally> dual 1.6ghz ATOM cpus
[04:37:55] <alex_chally> actually cost me 150 for the board, 1gb ram, the PSU and a hdd for it
[04:38:23] <alex_chally> and now I have a bunch of space in my cabinet.
[04:41:14] <Jymmm> cool
[05:16:03] <alex_chally> http://i.imgur.com/BgVpu.jpg
[05:16:09] <alex_chally> my school schedule for next term
[05:16:13] <alex_chally> D:
[06:26:07] <IchGuckLive> good morning from Sunny germany
[06:39:04] <ries_> ries_ is now known as ries
[07:24:37] <SWPadnos_> SWPadnos_ is now known as SWPadnos
[07:29:14] <IchGuckLive> the new grid generator test 2 -> http://www.youtube.com/watch?v=QstTLfJDYBw
[07:30:32] <IchGuckLive> Jymmm: ?
[09:55:23] <IchGuckLive> hi all from germany
[09:55:58] <IchGuckLive> its noon here and today its the american walking day 10mil inc familie
[10:14:33] <IchGuckLive> by till the evening here i try to ged the grid g-code generator version1 online(wiki) today
[10:15:46] <IchGuckLive> http://www.youtube.com/watch?v=QstTLfJDYBw
[11:28:07] <jthornton> we finally got some rain last night... the night I left the battery charger out on the backhoe :/
[11:28:21] <jthornton> amazingly it is still charging...
[11:34:49] <Valen> staying warm might save it lol
[11:36:23] <jthornton> I moved it out of the rain and left it on... can't beat old school electronics
[11:36:48] <jthornton> I bet it is 25 years old
[12:25:39] <skunkworks> transformer - diode bridge and a resistor ;)
[12:38:44] <jthornton> yea, there ain't much in that box
[12:43:18] <piasdom> hi
[12:43:41] <piasdom> well, i got lucid installed and running great(looks cool)
[12:44:16] <piasdom> but running latency test, after about 2 sec if jump to about 370,000
[12:44:46] <skunkworks> what is the hardware?
[12:45:06] <piasdom> polywell
[12:45:21] <piasdom> looking
[12:48:12] <piasdom> gigabyte motherboard Ga-8I945gmf
[12:48:28] <piasdom> video radion hd 4550
[12:48:40] <piasdom> radeon
[12:48:54] <piasdom> anything else ?
[12:51:04] <skunkworks> hmm - so the video is pci-e daughter card?
[12:51:11] <piasdom> yes
[12:51:31] <skunkworks> did you install the closed source driver for it?
[12:52:24] <piasdom> yes, but disabled it to see if it would help - it didn't (still disabled)
[12:52:54] <skunkworks> hmm - did you try the latency before you install it?
[12:53:08] <piasdom> yes
[12:53:51] <skunkworks> same thing?
[12:54:00] <piasdom> yes
[12:54:21] <piasdom> what's the command to run latency test in the terminal ?
[12:54:34] <skunkworks> I don't know - but it is on the wiki I think
[12:54:36] <piasdom> want to see if i have overrun
[12:54:41] <piasdom> ok
[12:54:42] <piasdom> thanks
[12:54:44] <skunkworks> boy - I don't know.
[12:54:46] <skunkworks> sorry
[12:54:54] <piasdom> thanks for trying
[12:55:07] <piasdom> appreciate it
[12:55:40] <skunkworks> heh - maybe try a different video card or something.. or maybe there is some power saving settings in the bios?
[12:56:16] <skunkworks> I don't know if your motherboard would work with the SMI fix. look at the wiki for that.
[12:56:28] <skunkworks> biab
[13:03:04] <piasdom> k
[13:26:14] <Jymmm> ichudov: nice =)
[13:44:28] <Jymmm> https://gist.github.com/ac2dcaaa7f898461d34a