#emc-devel | Logs for 2008-07-24

[12:18:54] <SWPadnos> is that supposed to be this weekend now?
[12:18:57] <SWPadnos> (2.2.6)
[12:19:38] <alex_joni> maybe.. I pushed rtai 3.6.1 a couple days ago
[12:19:51] <alex_joni> and didn't get any bad reports yet..
[12:19:54] <SWPadnos> yep - I noticed that
[12:19:56] <SWPadnos> heh
[12:20:33] <SWPadnos> I may be able to do some testing this weekend, but I don't really know the state of my 3 or 4 possible testbeds
[12:21:23] <SWPadnos> I know one of them is funky, one of them is my wife's PC (wo it may be off limits ;) ), one is my laptop (which has no parport, so it would be hard to measure physical things), and the other is my server
[18:50:52] <SWPadnos> hmm. in vel mode, stepgen should act like an analog output (similar to pwmgen)
[18:51:19] <SWPadnos> (I mention this because it bugs me that Geert used a scale block to get an offset for his spindle :) )
[18:54:29] <cradek> I must have used pwmgen for mine. it's been a long time ago.
[18:57:01] <SWPadnos> that wouldn't work for these though, because their VFDs are looking for a frequency
[18:57:33] <SWPadnos> a scale block may make sense, but stepgen in velocity mode is more or less an analog output
[18:58:16] <cradek> oh but like pwmgen you want a scale and offset built in?
[18:58:22] <SWPadnos> yep
[18:58:33] <cradek> I see now
[18:58:51] <SWPadnos> I'm not sure if the normal stepgen "scale" is all that's needed - it probably is
[18:59:59] <SWPadnos> but offset isn't there, and I'm not sure exactly where it should go
[22:40:02] <Roguish> hey all. ya know when classicladder gui crashes, it locks up hoses realtime. shutting down emc2 says it 'clean(s) up', but an rtai.ko stays running.
[22:40:54] <Roguish> error: insmod: error inserting '/usr/realtime-2.6.24-16-rtai/modules/rtai_hal.ko': -1 File exists
[22:41:24] <Roguish> is there a way to kill this, or is it boot time?
[22:43:04] <Roguish> guess it's boot time. be back in a boot minute.